Een ambassade lijkt erg op een consulaat met een klein verschil tussen beide diensten. Beide structuren zijn representatieve afdelingen van een buitenlands land of een regering die in een ander land is gevestigd. In dit artikel geven we u informatie over de ambassade en de gerelateerde ambassadediensten die individuen kunnen gebruiken wanneer ze in het buitenland reizen.

Rol van de ambassade

De ambassade speelt een belangrijke rol die het thuisland in het buitenland vertegenwoordigt. Dit instituut behandelt diplomatieke kwesties die het behoud en de bescherming van het recht van de burgers in het buitenland omvatten. De ambassadeur is een persoon met het hoogste gezag en treedt op als hoofddiplomaat en woordvoerder van de binnenlandse overheid. Deze ambassadeurs verblijven normaal gesproken in de ambassade.

Er zijn ambassades door heel de wereld te vinden

Normaal gesproken is een enkele ambassade gevestigd in het buitenland in vergelijking met consulaten, die veel in een enkel land zijn. De ambassade kan een aparte vleugel hebben die de functies van een consulaire dienst kan vervullen en zelfs de uitbesteding van consulaire diensten aan bepaalde privé-instituten kan verzorgen; een consulaat kan echter niet de diensten of functie van een ambassade vervullen.

Het instituut verzorgt ook een uitbesteding van bovengenoemde consulaire diensten aan particuliere instituten in het buitenland. Er zijn echter bepaalde diensten die niet worden aangeboden behalve de bovengenoemde ambassadediensten.

  • Deze omvatten de opslag van bagage of kostbaarheden van burgers die naar het buitenland reizen, dienstverlening die postdiensten omvat, bankieren of reizen, elke vorm van financiële steun, het leveren van vertaal- en tolkdiensten, het verlenen van juridische diensten, advies of enige vorm van belangenbehartiging, het verlenen van diensten die een speciale behandeling omvatten, borgtocht, interventie om te zorgen voor vroegtijdige ontslag uit de gevangenis of bescherming tegen een strafrechtelijk onderzoek, of het verlenen van enige arbeidsmogelijkheden of -diensten.

Het gebruiken van een Ambassade kan een groot verschil maken

Om gebruik te maken van deze diensten kan men gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat lopen. Door de uitbesteding van consulaire diensten aan particuliere instellingen kunnen reizigers nu ook bij deze centra terecht voor hulp. Benader een van de consuls en geef een gedetailleerde uitleg over het leed of het probleem dat men ondervindt en zij zullen een oplossing voor uw probleem bieden.