Voor het eerst leren autorijden is zowel spannend als ontmoedigend. Voor tienerchauffeurs en hun ouders is het moeilijk om de beste manieren te kennen om met de ervaring om te gaan. Bij Christian Brothers Automotive erkennen we de frustraties die samenhangen met deze belangrijke levensstap en we willen de overgang zo veilig en probleemloos mogelijk maken.

Om tieners te helpen bij het verkrijgen van hun eerste rijbewijs (en hun ouders) op dit nieuwe terrein, hebben we een reeks van 10 belangrijke lessen voor beginnende bestuurders gemaakt. Vandaag is de eerste les de belangrijkste: de basis van veilig rijden.

Of je nu voor het eerst leert rijden of je hebt jarenlange ervaring, deze 8 tips voor veilig rijden helpen je de weg voor je te navigeren.

1. Versnel langzaam

Het kan verleidelijk zijn om op het gaspedaal te trappen zodra het licht groen wordt, maar het is belangrijk om zelfbeheersing te oefenen. Uw motor presteert beter wanneer deze wordt verlaagd naar hogere snelheden. Ga van een volledige stop naar een langzame rol en verhoog vanaf daar geleidelijk de druk op het gaspedaal.

2. Houd het wiel stevig vast

Soepele besturing houdt u de controle over de auto. Wanneer u een bocht neemt of de auto recht op de weg houdt, is het belangrijk om het stuur stevig vast te houden.

3. Rem voorzichtig

Net als bij accelereren, is het belangrijk om te voorkomen dat het pedaal tegen de grond wordt geslagen. Leren herkennen wanneer te stoppen is een van de belangrijkste lessen die een nieuwe bestuurder kan leren. Als u een stopteken ziet of het lampje voor u geel wordt, moet u zo snel mogelijk lichte druk op de rem uitoefenen.

Oefen zachte, constante druk uit op het rempedaal totdat uw auto volledig tot stilstand komt.

Bent u nog niet begonnen? U kunt beginnen met rijbewijs theorie oefenen en oefenen verkeersborden.