Laten we het auto-koopproces zo eenvoudig mogelijk maken en het op een gebruiksvriendelijke, stapsgewijze basis uitsplitsen:

1. Doe je huiswerk

De enorme hoeveelheid informatie die nu online en in apps voor mobiele telefoons beschikbaar is, heeft bewezen dat de game-wisselaar nieuwe kopers zal worden. Nu, direct op uw laptop of smartphone, kunt u de prijs van verschillende modellen opzoeken bij verschillende dealers in uw regio (of in het hele land). Maak gebruik van online sites en apps zoals Kelly Book, Cars.com en TrueCars.com om de echte prijs – en de echte waarde van een voertuig – te bekijken voordat u verder gaat. U kunt online ook de bpm berekenen van gebruikte auto of de meldcode rdw vinden.

2. Krijg vooraf goedkeuring

Als u van plan bent om uw eigen auto-aankoop te financieren, ga dan voor op de vergelijking en zorg voor pre-goedkeuring van uw bank, kredietunie, online auto-aankoopsite of autoclub op een autolening – in plaats van via de dealer te gaan. Je krijgt een veel betere rente van die instellingen.

3. Houd inruil voor jezelf

Als u van plan bent in uw eigen auto te handelen, laat dit dan niet meteen weten aan de verkoper. Het is heel gebruikelijk dat een verkoper u probeert te lokken met een iets betere prijs dan de groothandelsprijs op uw inruil – alleen om het geld te verdienen door u een hogere rente in rekening te brengen of premium geprijsde functies toe te voegen aan de nieuwe auto. Het is veel beter om uw inruil te vermelden totdat u een bevredigende prijs voor het nieuwe voertuig heeft bereikt. Dan kunt u zorgen voor een eerlijke prijs op de inruil (met dien verstande dat de dealer u nooit meer dan groothandelswaarde zal aanbieden). Nogmaals, ontdek van tevoren de waarde van uw inruil – aanpassen aan leeftijd, conditie, kilometerstand, enz. – door het Kelly Blue Book of Edmunds.com te raadplegen.

4. Slaag voor de test

Zorg ervoor dat je de auto bestuurt en er een goed gevoel voor krijgt. Biedt het voertuig een gemakkelijke instap? Voelt u zich comfortabel in het voertuig? Zijn de zichtlijnen duidelijk? Na een testrit en nadat u een beslissing heeft genomen over het merk, model en de stijl van het voertuig dat u wilt, ontvangt u telefonisch of per e-mail offertes van dealers. Dit bespaart tijd en ze verliezen het voordeel van het thuisteam dat ze je lichaamstaal lezen en je persoonlijk opmeten. U kunt dit ook doen vanuit het comfort van uw huis, in plaats van in een dealer.