Zelfs als u alle beveiligingsmaatregelen volgt, kunnen er manieren zijn om uw cryptocurrency-portemonnee te hacken als u nalatig bent. Maak een back-up van uw privésleutels en bewaar ze op een veilige locatie. Als je dat niet doet, is er geen kans om je Bitcoin te herstellen als je de toegang tot je portemonnee verliest. Hier zijn de top 4 tips om uw cryptocurrency-portemonnee te beschermen:

1. Versleutel uw Bitcoin-portemonnee

Een sterk wachtwoord hebben is essentieel, maar niet voldoende. Nadat u uw cryptocurrency-portemonnee hebt geopend, is de eerste stap die u moet nemen codering. Het houdt malware op afstand en beschermt uw Bitcoin tegen hackers en diefstal. De meeste desktopportefeuilles hebben coderingsfuncties om uw Bitcoin te beveiligen. Gebruik de hulp van een versleutelingsprogramma van derden. Voor online portemonnees moet je het coderen met toegangscodes en geheime zinnen. Gebruik altijd een veilige verbinding terwijl u toegang heeft tot uw webgebaseerde portemonnee.

2. Gebruik tweefactorauthenticatie

Als u online opslagproviders gebruikt, moet u begrijpen dat er altijd een risico is op malware-aanvallen. Zelfs als u een betrouwbare en vertrouwde service vindt, moet u meer stappen ondernemen om de veiligheid van uw portemonnee te garanderen. Vergeet nooit om tweeledige authenticatie te gebruiken als u webportefeuilles gebruikt.

3. Update Bitcoin-client en -systeem

Update het systeem regelmatig om uw cryptoportefeuille te beschermen. Scan regelmatig op bedreigingen. Investeer in een goede beveiligingsoplossing die uw besturingssysteem en andere producten kan beschermen. Zorg ervoor dat de fysieke opslag vrij is van malware om crashes als gevolg van een beschadigde harde schijf of beschadigd bestand te voorkomen.

4. Maak een back-up van uw actieve portemonnee

Mogelijk raakt u inhoud kwijt door een malware-aanval. Maak dus een back-up van uw Bitcoin-portemonnee door veel kopieën te maken en deze veilig op te slaan. Als uw virtuele portemonnee niet actief is, vernietig dan alle resterende kopieën, nadat u de bestanden hebt overschreven. In een Linux-systeem kunt u de shred-opdracht gebruiken.

Bezoek www.bitcoinexchangenederland.nl om meer informatie te krijgen en om koers van bitcoin te bekijken.