De 2 ASX-aandelen in dit artikel hebben een sterke groei doorgemaakt tijdens deze vreemde COVID-19 en kunnen nog steeds worden gekocht.

 

Er zijn enkele ASX-aandelen die een verhoogde groei hebben gekend gedurende deze periode waarin COVID-19 veel aspecten van de economie en het leven beïnvloedt.

 

De twee onderstaande bedrijven zien een zeer sterke groei, maar ze hebben plannen om verder te gaan dan COVID-19:

 

 

Ansell Limited (ASX: ANN)

Ansell is een van de grootste leveranciers ter wereld van veiligheidshandschoenen en andere beschermende uitrusting voor industriële en gezondheidszorgomgevingen.

 

Ongeveer een maand geleden gaf het bedrijf een handelsupdate waarin stond dat het de verhoogde vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) over de hele wereld blijft ondersteunen. De belangrijke capaciteitsuitbreidingen blijven op schema om aan de toegenomen vraag te voldoen.

 

De vraag was zelfs zo sterk dat de financiële prestaties sinds januari 2021 sterker zijn dan verwacht.

 

COVID-19 heeft de productie wereldwijd verstoord, maar Ansell zei dat er beperkte uitvaltijd of onderbreking van de werknemers is geweest.

 

Er zijn grondstofkostenstijgingen voor het ASX-aandeel, maar het is erin geslaagd om prijsstijgingen door te berekenen aan klanten. Het is er ook in geslaagd om aan klanten te blijven leveren ondanks een krappe aanvoer van grondstoffen en een langere transittijden voor transport. App voor aandelen is verkocht.

 

Ansell zei dat de door COVID getroffen delen van zijn bedrijf sneller zijn hersteld dan verwacht.

 

In de eerste helft van FY21 zei Ansell dat het vijf nieuwe productielijnen startte en verwachtte dat nog eens acht productielijnen live gaan in de tweede helft.

 

Tegen FY22 tot FY23 verwacht het bedrijf zijn interne capaciteit van handschoenen en pakken voor eenmalig gebruik meer dan verdubbeld te hebben en zal het ook zijn capaciteit hebben uitgebreid in chirurgische, multifunctionele, chemische en elektrische handschoenen om te kunnen voldoen aan de sterkere vraag van klanten.

 

Ansell verwacht dat COVID-19 enige tijd een impact zal hebben op de wereld en zodra de pandemie onder controle is, zal de verhoogde vraag naar zijn producten waarschijnlijk aanhouden vanwege verbeterde veiligheidspraktijken in fabrieken en ziekenhuizen, een beter bewustzijn van bescherming in opkomende markten, meer onderzoek en testactiviteiten wereldwijd.

 

Nick Scali Limited (ASX: NCK)

Nick Scali is een toonaangevend aandeel van ASX in meubelen in Australië. Het heeft een nationaal winkelnetwerk van winkels en importeert zijn kwaliteitsartikelen uit het buitenland.

 

Het wordt momenteel beoordeeld als een aankoop door Citi met een koersdoel van $ 12,05. De makelaar wees op het sterke orderboek en de schijnbaar verbeterde vrachtsituatie.

 

Het bedrijf is de afgelopen jaren steeds winstgevender geworden. In het halfjaarresultaat van FY21 steeg de brutowinstmarge met nog eens 180 basispunten tot 64% als gevolg van verminderde discontering. Palantir koers aandelen zijn gestegen.

 

Operationele hefboomwerking hielp Nick Scali de winst in de eerste zes maanden van FY21 te verdubbelen. Dit vertaalt zich in een veel grotere cashflow en dividenden voor aandeelhouders.

 

In het derde kwartaal van FY21 groeide de geschreven omzet met 50%. De omzetgroei tot eind april 2021 bedroeg ongeveer 44%.

 

Nick Scali zei dat de orderbank eind april op een hoog niveau blijft, wat een basis vormt voor de omzetgroei in FY22.

 

Het ASX-aandeel heeft verdere groeiplannen door zijn winkelnetwerk uit te breiden, aangrenzende productcategorieën te lanceren, zijn online aanbod uit te breiden, potentiële acquisities te doen en de vastgoedportefeuille uit te breiden. Het heeft in FY21 drie nieuwe winkels geopend. Nick Scali heeft momenteel 61 winkels in Australië en Nieuw-Zeeland en richt zich op minstens 86.

 

Vraagt ​​u zich af waar u nu $ 1.000 moet investeren?

Als beleggingsexpert Scott Phillips een aandelentip heeft, kan het lonend zijn om te luisteren. De vlaggenschip Motley Fool Share Advisor-nieuwsbrief die hij al meer dan acht jaar beheert, heeft tenslotte duizenden betalende leden voorzien van een verdubbelde, verdrievoudigde of zelfs meer aandelenselectie.

 

Scott heeft zojuist onthuld wat volgens hem de vijf beste ASX-aandelen kunnen zijn die beleggers nu kunnen kopen. Deze aandelen worden verhandeld tegen bijna spotgoedkope prijzen en Scott denkt dat ze op dit moment geweldige aankopen kunnen zijn.